Get Aan weerszijden van de stethoscoop (Dutch Edition) PDF

, , Comments Off on Get Aan weerszijden van de stethoscoop (Dutch Edition) PDF

By Jan de Lepeleire,Manu Keirse

ISBN-10: 903348482X

ISBN-13: 9789033484827

In alle takken van de gezondheidszorg is effectieve communicatie tussen zorgverstrekkers en patiënten en hun naasten essentieel om de top mogelijke behandeling te kunnen bieden. Luisteren naar mensen en praten lijken eenvoudig, maar in de context van de zorgverlening vraagt dit echter om gespecialiseerde vaardigheden. Vaak spelen er immers sterke emoties mee, zoals onmacht, angst, frustratie, ontgoocheling en verdriet. males moet hier adequaat mee kunnen omgaan in een veelheid van situaties en bij verschillende forms van mensen. Veel klachten in de geneeskunde hebben meer te maken met gebrekkige communicatie dan met medisch-technische tekortkomingen.

Vanuit de services van artsen en andere deskundigen biedt dit boek niet alleen theoretische modellen, maar ook een rijkdom aan praktische guidance en adviezen. Het is het eerste deel van een reeks van vier en biedt een foundation voor het opbouwen van een goed touch met de patiënt, waarin aandacht voor zijn beleving en inzicht in de problematiek hand in hand gaan. Het is een onmisbare handleiding voor al wie kwaliteit wil bieden in een humane gezondheidszorg.

Ook al richt het boek zich in eerste instantie tot artsen, het bevat nuttige informatie voor allen die in de gezondheids- en welzijnszorg werkzaam zijn, als zorgverstrekker, opleider of beleidsmedewerker.

OVER DE AUTEURS

JAN DE LEPELEIRE is arts en doctoreerde in de medische wetenschappen aan de KU Leuven. Hij werkt als huisarts en is als hoogleraar verbonden aan de Faculteit der Geneeskunde van de KU Leuven. Hij is voorzitter van de werkgroep coördinerende en raadgevende artsen binnen de Belgische Vereniging voor Geriatrie en Gerontologie.

MANU KEIRSE is klinisch psycholoog en doctoreerde in de geneeskunde aan de R.U.Leiden (NL). Hij werkt als hoogleraar aan de Faculteit der Geneeskunde van de KU Leuven. Daarnaast is hij voorzitter van de Federale Evaluatiecommissie voor Palliatieve Zorg, van het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen en van assorted andere voorzieningen in de zorg.

Aan dit boek schreven mee: Jan Craenen, Dominique Dewilde, Jo Goedhuys, Manu Keirse, Geert Pint, Sabine Van Baelen en Mark Van Nuland.

Dit boek maakt deel uit van de reeks ACHG, uitgegeven in samenwerking met het Academisch Centrum Huisartsgeneeskunde van de KU Leuven. De boeken in deze reeks zijn een praktisch hulpmiddel bij de dagelijkse professionele zorg van patiënten.

Show description

Read or Download Aan weerszijden van de stethoscoop (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Oorlog in de klas (Levende geschiedenis) (Dutch Edition) by Theo Engelen PDF

Lieve Lex, Het kamp is nog veel erger dan ik dacht. Het is er vies, je kunt nergens alleen zijn (zelfs niet als je je wast! ) en het eten is zo smerig dat bijna iedereen er ziek van wordt. Papa zegt dat hij de bewakers op de torens Nederlands heeft horen praten. Het zijn dus Nederlandse SS'ers. Dat is toch niet te geloven.

Download e-book for kindle: BiSL® - Pocketguide – 2de herziene druk (Best Practice by Remko van der Pols,Yvette Backer

BiSL®, enterprise details companies Library, is het framework voor enterprise informatiemanagement. Dit is de 2de druk van het boek met de beschrijving van het BiSL Framework. Het meest in het oog lopende verschil met de eerste druk is datde termen `functioneel beheer en `informatiemanagement in de titel zijn vervangen door één nieuwe time period: `business informatiemanagement.

New PDF release: Alles wat solide was (Dutch Edition)

In dit gepassioneerde essay doet Molina concrete voorstellen om uit de huidige economische drawback te komen, waardoor je direct je handen uit de mouwen zou willen steken. Deze vertelling in de loepzuivere stijl van George Orwell en Virginia Wolf is een lucide examine en een hot pleidooi voor kennis, de enige weg die naar ware verandering kan leiden.

Politieke partijen en partijenstelsel van België (Dutch - download pdf or read online

Seminar paper from the yr 2014 within the topic Dutch (Literature, tradition and Language), grade: 1,3, Johannes Gutenberg collage Mainz (FTSK Germersheim), language: Dutch, summary: Belgiё is een van de grootste federale landen in Europa. Het land is samengesteld uit drie gemeenschappen: de Vlaamse, Franse en Duitstalige.

Additional resources for Aan weerszijden van de stethoscoop (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Aan weerszijden van de stethoscoop (Dutch Edition) by Jan de Lepeleire,Manu Keirse


by Jeff
4.3

Rated 4.12 of 5 – based on 24 votes